Article on Digital mindfulness

Article in Greek

Διαβάστε παρακάτω για την σημασία της προστασίας (Digital mindfulness) στην χρήση νέων τεχνολογιών. Άρθρο στην Καθημερινή.


"Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, τα άπειρα ερεθίσματα και η ανάγκη ανταπόκρισης σε αυτά γεμίζουν τους σημερινούς 40άρηδες με άγχος, εξηγεί ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Σπύρος Καλημέρης. «Ζούμε σε μία εποχή τεχνολογικών εξελίξεων με γεωμετρικό ρυθμό. Όσο και εάν ο στόχος αυτών των εξελίξεων είναι η βελτίωση και η διευκόλυνση της ζωής μας, δεν είναι τόσο απλό, γιατί από την άλλη πλευρά, δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Παγκοσμίως, παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ποσοστά του στρες, των εξαρτήσεων, του άγχους και της κατάθλιψης», σημειώνει. «Ένας λόγος που έχουμε περισσότερο στρες είναι ότι τα άτομα δεν μπορούν να προσαρμοστούν ψυχικά σε τόσο μεγάλες και γρήγορες αλλαγές που φέρνει στη ζωή η τεχνολογία». Σήμερα, μπορεί να είμαστε πολύ πιο συνδεδεμένοι, μέσω του γρήγορου ίντερνετ και των κινητών, όμως ταυτόχρονα οι μελέτες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η μοναξιά, η απομόνωση και η αποξένωση των ανθρώπων, τονίζει ο κ. Καλημέρης."


Read the Article in Greek: https://www.kathimerini.gr/investigations/562424884/to-drama-ton-40aridon-i-genia-tis-krisis-mpainei-se-krisimi-ilikia/